Tak 1.6 ešte stále ľudia hrajú síce nie v takom množstve ako kedysi ale hrajú. Ak by Vám dokázal niekto spraviť návštevnosť je to len plus pre portál. To isté by sa dalo povedať že načo webovú stránku keď aktivita na stránkach herných portálov nie je ako v 2013. To že sú to financie naviac za niečo čo nie je až také aktívne je síce pravda ale záleží z akého uhlu sa na to pozrieš. Dá sa ušetriť ak by sa zvýšila návštevnosť a aktivita portálu.
Čiže teraz sú tu 3 servery na 1.6 a 4 na GO plus komunikačný server TS3 ktorý je zdarma keďže to vyzerá tak že portál využíva fakahedu ako hosting. V prepočte na mesiac keď sa na to pozrieme to vyzerá cca nasledovne.
CS 1.6 = 32 slot (12,36) 2x12 slot (8,72)
CS GO = 31 slot (18,24) 28 slot (16,20) 24 slot (13,48) 20 slot (10,76)
Dostaneme sa na sumu približne 79,76 € každý mesiac to ešte nerátame do toho webhosting a doménu. Doména nám pridá +1€ mesačne a webhosting dalšie 4€.
Čiže náklad je cez 80€ na mesiac ktorý nám môže znížiť jedine VIP a UNBANY lenže aj tu si treba uvedomiť že fakaheda za tieto služby strháva veľkú časť z platby cca 2/3.
Riešenie na zníženie nákladu a zvýšenie počtu serverov by bolo namiesto herného hostingu využiť VPS a tam si servery spravovať sám. Náklad by sa rovnal približne súčasnému nákladu pri vyššom počte herných serverov. Bolo by to komplikovanejšie len z toho hľadiska že poplatky čo sa platia hernému hostingu sú za uľahčené spravovanie serverov cez ovládacie panely webovej stránky. U virtuálneho súkromného servera by sa muselo všetko spravovať manuálne a svojpomocne.
Ale mňa si nevšímajte ja som len také hovienko čo sa vyjadrilo k nejakej téme do ktorej ho nič :D